ENG ROM
english romana
cazare pensiune vatra dornei Vatra Dornei, str. Runc nr. 3c
vilaiulia@yahoo.com
+4 0746 261 972


Tarife cazare in Vatra Dornei Bucovina Oferta speciale in Bucovina Vatra Dornei Oferta Sarbatori de Paste in Bucovina Vatra Dornei Oferta 1 Mai la Munte Bucovina Vatra Dornei
         
Catering
catering vatra dornei
 
Popas Podu' Alunului
Popas Podu' Alunului Vatra Dornei
 
Staţiunea Vatra Dornei
Vatra Dornei
 

Vatra Dornei

Aşezat la confluenţa Bistriţei Aurii cu cel mai însemnat afluent din cursul superior, Dorna oraşul are o poziţie deosebit de favorabilă faţă de câteva căi de comunicaţie. Astfel, oraşul Vatra Dornei este străbătut de cea mai însemnată cale ferată care trece din Moldova în Transilvania, respectiv de la Suceava la Cluj Napoca, iar printr-o serie de şosele naţionale realizează legături lesnicioase cu Transilvania - peste pasul Tihuţa, cu Maramureşul - peste pasul Prislop, cu Moldova - peste pasul Mestecăniş, precum şi de-a lungul văii Bistriţa.

Adevărata dezvoltare a localităţii Vatra Dornei a început după ce calităţile curative ale izvoarelor minerale şi ale turbăriei din zonă au început să fie cunoscute, nu numai de localnici, ci şi de autorităţi. După ce în anul 1806 medicul Ignatz Pluschk a făcut analiza apelor de la Poiana Negri, acestea au devenit în scurt timp celebre.

Renumele staţiunii sporeşte odată cu fluxul celor veniţi aici pentru tratament. Odată cu dezvoltarea staţiunii s-a dezvoltat şi oraşul. Obiectivul turistic cel mai important din Vatra Dornei este parcul oraşului. Aici sunt amplasate sediul staţiunii, izvoarele minerale, locuri de agrement (patinoar, pârtie de ski, de sanie etc.). Parcul din Vatra Dornei este aşezat pe versantul drept al râului Dorna, urcând în pantă până sub Dealu Negru. Numeroase alei străbat parcul, majoritatea îndreptându-se spre izvoarele de ape minerale existente aici.

Datorită cadrului natural al zonei oraşului, care oferă un relief cu pante variate, cât şi datorită persistenţei îndelungate a zăpezii, Vatra Dornei se impune din ce în ce mai mult ca unul din principalele centre de importanţă naţională pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Vatra Dornei
 
Evenimente & Mese festive
 
DATE DE CONTACT
SC ROCALIA DESIGN SRL
VILA IULIA*** Vatra Dornei
725700, Str. Runc nr. 3c
jud. Suceava, România

Telefon +4 0746 261 972

vilaiulia@yahoo.com
www.vilaiulia.com
 
locatie recomandata de e-Bucovina
©2021 Pensiunea Vila Iulia*** Vatra Dornei, Bucovina: Cazare Vatra Dornei, Cazare Suceava, Pensiune Vatra Dornei.
Creare site Vatra Dornei & promovare in Google - SANNET®.
  cazare bacau